Predavatelji

Delavnica 12. november 2015:

Ivan Pepelnjak – Pipi (ioshints in NIL Data Communications)
ivan_pepelnjakIvan Pepelnjak je naš daleč najbolj prodoren in ustvarjalen vrhunski strokovnjak s področja omrežnih tehnologij tako na področju WAN in LAN omrežij. Z omrežnimi tehnologijami se ukvarja že od leta 1985. Je eden prvih v svetu in nasploh slovenskih inženirjev, ki so si pridobili najprestižnejšo certifikacijo v industriji Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE 1354). Ivan je znan je po številnih knjigah, člankih in objavah. Je redni pisec spletnega dnevnika ipSpace, kot tudi avtor svetovno znanih istoimenskih webinarjev s področja omrežne in strežniške virtualizacije, oblačnih storitev, SDN, VPN, IPv6 in arhitekture podatkovnih centrov. Kot dolgoletni strokovnjak in odličen poznavalec omrežnih tehnologij je zelo zaželjen in iskan po vsem svetu bodisi kot predavatelj ali kot svetovalec pri postavitvi novih podatkovnih centrov ali designa omrežij. Ivan je tudi gostujoči profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI), kjer poučuje razvoj in design spletnih aplikacij, v svojem prostem času pa znan kot zagrizen športnik in ljubitelj alpinizma, kolesarjenja in turnega smučanja.

Branko Jovanovič – Advant
JovanovicBranko Jovanović je bil leta 1998 eden izmed soustanoviteljev podjetja ADVANT d.o.o. iz Ljubljane, katero danes velja za eno vodilnih slovenskih podjetij za izgradnjo in vzdrževanje fizične infrastrukture podatkovnih centrov. V zadnjih 10 letih je za večja slovenska podjetja in državne ustanove vodil številne projekte načrtovanja in izgradnje podatkovnih centrov (Krka, Petrol, Zavarovalnica Tilia, Najdi.si, Trimo Trebnje, Arnes, MIZŠ, MORS, Kontrola zračnega prometa RS, ARSO, TEŠ, Državni zbor, Droga Kolinska,…).

Znanje in izkušnje rad prenaša s predavanji na različnih strokovnih konferencah, posvečenih tej temi. Bil je tudi avtor in predavatelj prvega izobraževanja na temo »Projektiranje infrastrukture sodobnih računskih centrov» za pooblaščene slovenske projektante matičnih sekcij elektro inženirjev, strojnih inženirjev in inženirjev tehnologov v sklopu Inženirske zbornice Slovenije.

Končal je študij računalništva in informatike na Moskovskem inštitutu za energetiko, kjer si je leta 1995 pridobil diplomo doktorja znanosti s področja računalništva in informatike. Tekoče govori slovensko, angleško, rusko in srbsko.

Mitja Robas – NIL
Mitja-Robas-small-picMitja Robas spada med vodilne strokovnjake za podatkovne centre, ima pa tudi več kot deset let izkušenj na področju načrtovanja, implementacij ter podpore virtualizacijskih rešitev, računalniških omrežij ter podatkovnih centrov v najkompleksnejših NIL-ovih projektih po celem svetu.

Zadnje čase ga zanimajo predvsem napredne shranjevalne rešitve, programsko definirana omrežja ter rešitve za računalništvo v oblaku predvsem s stališča doseganja najboljšega možnega aplikacijskega okolja . Poleg aktivnega dela na terenu njegovo delo obsega tudi poučevanje, razvoj vsebin ter testiranje in analizira rešitve in sistemov prej omenjenih področij.

Janko Kersnik – Smart Com
Janko_KersnikJanko Kersnik je v podjetju Smart Com odgovoren za razvoj varnostnih sistemov v IKT, načrtovanje ter izvedbo razvojnih in tržnih projektov s področja omrežne varnosti, poslovnih omrežij in omrežij ponudnikov storitev. Je certificiran predavatelj JNCI (Juniper Networks Certified Instructor) in že več kot sedem let izvaja specializirana tehnološka predavanja organizirana v Smart Com JNAEC (Juniper Authorized Education Center). Preden se je pridružil Smart Com-u je svoje izkušnje pridobival kot specialist za omrežne tehnologije v ARNES-u.

Ronald_PintarRonald Pintar – Fibernet
Področje dela, ki ga pokriva Ronald Pintar v skupini Fibernet je vodenje in razvoj poslovnega področja napajanja in preciznega hlajenja za IT infrastrukturo. Je strokovnjak na področju napajalnih sistemov ter integracije le-teh v specifične rešitve. Skrbi za razvoj in usmerjanje poslovnega področja skladno s strategijo skupine. Fibernet je mednarodna skupina podjetij, fokusirana na oskrbo infrastrukturo za IT, telekomunikacije in industrijo.

Delavnica 25. november 2015:

Lukasz Kozlowski – Brocade
Lukasz works five years for Brocade as presales. In IT industry since 1998. Worked for the largest Polish integrators and involved in many projects from banking, insurance, government sectors. Lukasz holds CCIE and BDA certificates.

Ludovic Hazard – IBM

LudovicH
Ludovic Hazard led and supported multiple global Service provider backbones and enterprise Datacenter design, deployment and migration (end to end) projects for last 6 years. He is currently focusing on pre-sales enablement and engagement support (RFP, RFQ, POC) at a global level involving Cloud Orchestration, Monitoring and Analytic data correlation with SDN (Software Defined Networking) and NFV (Network Function Virtualization).
He’s author of 15 patents concerning networking concerns faced during projects in client premises. He participated to an external publication on opensdncore.org and Fraunhofer institute sites related to SDN/NFV solutions availability and to an IBM external publication for the 1st IEEE international workshop on SDN Management and Orchestration (SDNMO). His team (IBM Juniper COE) has been awarded by Juniper as global Datacenter partner of the year 2015 (last January during Juniper global conference).

Ivan Ščavničar – Fortinet
Ivan_Scavnicar Ivan Ščavničar is Presales Systems Engineer working in Fortinet, covering Adriatic region. He has more than 10 years of experience with Network Security, Routing and Switching. Before Fortinet he was working for big Systems Integrators in Croatia, dealing with many security vendors and technologies, which gives him broad knowledge of what market has to offer.

 

Jure Sirena – Smartis
Jure SirenaJure Sirena že več kot 10 let aktivno sodeluje na področju dizajniranja HPC rešitev in sicer za širše področje Evrope. V preteklosti je bil 14 let zaposlen pri proizvajalcu HPC rešitev Bull, ki sedaj deluje pod okriljem skupine ATOS, ki velja za vodilnega evropskega proizvajalca HPC rešitev. Izkušnje si je nabiral na različnih sektorjih, predvsem pa na akademskem, ki je največji uporabnik HPC rešitev. Kot zastopnik proizvajalca je imel vpogled tako v današnje, kot prihodnje tehnologije, največ pa mu je pomenilo sodelovanje in povratna informacija uporabnikov, brez katere razvoja ne more biti. Uspešno je sodeloval na velikih evropskih projektih IT4I, Univerza v Dresdenu, Meteo France, Univerza v Rijeki in podobno. Z začetkom leta 2014 se je pridružil ekipi SmartISa iz preprostega razloga – gre za eno izmed vodilnih slovenskih podjetij z jasno vizijo in strategijo, z zadovoljnimi strankami s področja HPC in drugih podatkovnih centrov.

PReinhardtPeter Reinhardt – Xenya

Peter Reinhardt je veteran  na področju elektronike in računalništva, s 25 let razvojno raziskovalnega  dela na Institutu Jožef Stefan, in prek 15 let v podjetju Xenya d.o.o.  Z mrežami se ukvarja še iz časov DECNet-a. Z IP omrežji ima že več kot 25 letne izkušnje in je sodeloval pri  zasnovah in postavitvi  vrste javnih in poslovnih omrežij ter računskih centrov v Sloveniji. Ukvarja se s transportnimi optičnimi omrežji, IP omrežji  in skladiščnimi omrežji , ter z meritvami na področju  optičnih komunikacij in v podatkovnih omrežjih.