Predavatelji

Predavatelji na SINOG 4.2 tematski delavnici “Zbiranje IoT podatkov in njihova analitika” – 18.  april 2018

Marko Grobelnik – IJS

Marko Grobelnik je zaposlen na Institutu Jožef Stefan v Laboratoriju za umetno inteligenco kot raziskovalec in vodja projektov. Njegova osrednja področja raziskav področja so strojno učenje, odkrivanje znanja iz podatkov (data-mining), analiza naravnega jezika, semantični splet in vizualizacija kompleksnih struktur. Od študentskih let dalje Marko Grobelnik publicira na vodilnih svetovnih konferencah in v znanstvenih revijah. Je sourednik večih knjig (med drugim »Semantics Web and Mining« in »Subspace, Latent Structure and Feature Selection: Statistical and Optimization Perspectives«). Je avtor in soavtor sistemov QMiner, Event Registry, VideoLectures itd. Sodeluje oz. sodeloval je na preko 50 komercialnih in raziskovalnih iz področij umetne inteligence, strojnega učenja, semantičnega spleta in upravljanja z znanjem. Od leta 1999 organizira slovensko konferenco iz področja odkrivanja znanja iz podatkov SiKDD. Od leta 1998 je organiziral vrsto mednarodnih delavnic in tutorialov na konferencah kot so IJCAI, ACM-KDD, IEEE-ICDM, ISWC, ESWC, WWW itd. Od leta 2016 je Marko “Digitalni glasnik” Republike Slovenije.

Urban Avsec – NIL

Urban se je NIL-u pridružil leta 2015 kot študent v ekipi za spremljanje omrežij NIL Monitor in se po diplomiranju na Fakulteti za elektrotehniko tu tudi zaposlil. Ukvarja se z razvojem in predavanjem učnih vsebin iz področja programsko definiranih omrežij (SDN), ter apliciranjem tehnologij interneta stvari z glavno osredotočenostjo na tehnologijo LoRaWAN.

 

Miha Grabner – Eletroinštitut Milan Vidmar

Miha Grabner je na Elektroinštitutu Milan Vidmar (EIMV) zaposlen od leta 2014. Začel je kot raziskovalec na področju razvoja distribucijskih omrežij, kar mu je omogočilo dobro razumevanje problematike in tesno povezanost z industrijo. Nato se je usmeril v naprednejše statistične analize v pametnih omrežjih in analizo podatkov z metodami strojnega učenja. Trenutno poleg obstoječega dela obiskuje doktorski študij na Fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani, kjer je njegova osrednja tema doktorske naloge analiza podatkov v pametnih omrežjih s strojnim učenjem za potrebe zniževanja koničnih obremenitev.

Burut Rožac – Telekom Slovenije

Borut Rožac je pri podjetju Telekom Slovenije zaposlen od leta 2008. V začetku se je ukvarjal predvsem z razvojem telekomunikacijskih storitev in njihovo integracijo z zalednimi sistemi. Kot mladi raziskovalec iz gospodarstva se je od leta 2010 ukvarjal z analizo vedenja uporabnikov telekomunikacijskih storitev s pomočjo metod strojnega učenja. Trenutno dela na razvoju in integraciji sistemov za zbiranje in analizo velikih količin podatkov (Big Data) v Telekomu Slovenije.