Meetups 2018

SINOG Meetup 03 – 27. marec 2018

Tom Puc – Kako smo zgradili in kje smo sedaj @ TheThingsNetwork Nova Gorica?

The Things Network je skupnost, ki gradi globalno omrežje interneta stvari s tehnologijo LoRaWAN. Model je nastal v leta 2015 v Amsterdamu in ima trenutno 35100 članov iz preko 80 držav. Na predavanju se bo predstavilo, kako so zgradili LoRaWAN omrežje na Goriškem, kako so testirali uporabnost v urbanem okolju in med vinogradi … in o aktualnih izzivih IoT za zanesenjake in poslovneže.

Prezentacija: TTN-Nova Gorica


SINOG Meetup 02 – 27. februar 2018

Gregor Boh – Povezovanje oddaljenih lokacij s hibridnim OBLAK-om

Gregor Boh je v uvodnem delu na kratko predstavil nekaj “zgodovinskih” referenčnih razlogov, ki so vplivali na CRICOMM Smart ICT kot razvojno naravnano tehnološko podjetje, da je začelo razmišljati o drugačnem pristopu in implementaciji vzpostavljanja VPN tunelov ter priključevanja oddaljenih lokacij. V nadaljevanju se bo navezal na prejšnje meetup predavanje Davida Brezovška na kakšen način podjetja svoje oddaljene lokacije priključujejo danes, kje imajo težave in zakaj bi v bližnji prihodnosti želeli to početi drugače – boljše in z večjim izkoristkom obstoječih WAN povezav. Govorili bomo o mehanizmih, ki so potrebni za zagotavljanje dinamike vzpostavljanja VPN tunelov v različnih topologijah, zakaj samo “en” IPsec tunel v primeru multihoming-a na oddaljeni lokaciji, avtomatsko krmiljenje prometa oz. poslovne kritične aplikacije po najboljši povezavi, zakaj bi-casting RTP/SRTP prometa, povezovanje oddaljenih lokacij s hibridnim oblakom, itn.

Prezentacija: SD-Branch


SINOG Meetup 01 – 25. januar 2018

David Brezovšček – IPSec site2site tuneli in deljeno usmerjanje prometa

V predavanju je predstavil, na kakšen način so oddaljene poslovalnice povezane z sedežem podjetja. Poudarek je bil na zaključevanju IPSec site2site tunelov na centralni lokaciji in izzivu, kako ločiti promet med tistim, ki ga želimo nadzorovati na centralni požarni pregradi in preostalim. Predstavil je trenutno implementacijo in razloge, zakaj bi želeli v prihodnje to početi drugače.