Predavatelji

Ivan Pepelnjak – ipSpace

ivan_pepelnjak Ivan Pepelnjak je naš daleč najbolj prodoren in ustvarjalen vrhunski strokovnjak s področja omrežnih tehnologij tako na področju WAN in LAN omrežij. Z omrežnimi tehnologijami se ukvarja že od leta 1985. Je eden prvih v svetu in nasploh slovenskih inženirjev, ki so si pridobili najprestižnejšo certifikacijo v industriji Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE 1354). Ivan je znan je po številnih knjigah, člankih in objavah. Je redni pisec spletnega dnevnika ipSpace, kot tudi avtor svetovno znanih istoimenskih webinarjev s področja omrežne in strežniške virtualizacije, oblačnih storitev, SDN, VPN, IPv6 in arhitekture podatkovnih centrov. Kot dolgoletni strokovnjak in odličen poznavalec omrežnih tehnologij je zelo zaželjen in iskan po vsem svetu bodisi kot predavatelj ali kot svetovalec pri postavitvi novih podatkovnih centrov ali designa omrežij. Ivan je tudi gostujoči profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI), kjer poučuje razvoj in design spletnih aplikacij, v svojem prostem času pa znan kot zagrizen športnik in ljubitelj alpinizma, kolesarjenja in turnega smučanja.

Frédéric Donck – ISOC

IMG_7508Frédéric Donck has in-depth experience as a negotiator and advocate in the telecommunications and Internet industry. Much of his work has been to bridge the interests of the public and private sector to negotiate policy solutions to the benefit of all parties.

During ten years of international public policy work within the European Commission, in particular with Directorate-General for Information Society and the Directorate-General for Enterprise, Frédéric developed and advocated for numerous European policies and decisions in the convergent e-communications sector. In this position, he also contributed to the launching and management of European-wide projects in the advanced television broadcasting and information and communications technology sectors as well as projects intended to create international clusters of small and medium-size enterprises.

During the past eight years, Frédéric has also been an adviser to corporate executives and boards in the telecommunications sector. He has, in particular, designed overall public and institutional policy as well as corporate reputation campaigns for major listed companies, including several of the world’s largest electronic communications companies. A former Head of European regulatory affairs for Belgacom Group, Frédéric also worked for five years as a Member of the Executive Board of the European Association of Telecom Operators (ETNO).

Frédéric holds a LLD (Law Degree), from the Catholic University of Louvain-La-Neuve (UCL) as well as a Masters in European law (LLM) from the State University of Ghent (Gand). He is currently conducting post-graduate work in “Strategic and Problem-Solving Therapy” from the Gregory Bateson Institute, the European extension of the Mental Research Institute of Palo Alto.

Frédéric is based in Geneva and Brussels, Switzerland and Belgium

Marko Tišler – NIL

Tisler_MarkoMarko Tišler se v podjetju NIL Data Communications ukvarja z brezžičnimi komunikacijami, na tem področju pa je pridobil naziv neodvisnega strokovnjaka Certified Wireless Network Expert, ki ga podeljuje organizacija CWNP, za katero nastopa tudi v vlogi certificiranega inštruktorja.
Njegovo delo obsega poučevanje, načrtovanje, implementacijo, testiranje in analizo brezžičnih omrežij. Ukvarja se tudi s širšim naborom storitev, ki jih taka omrežja ponujajo, kot so lokacijske storitve, sledenje v realnem času in vključitvijo WiFi radijskega dostopa v okolje mobilnih operaterjev. Poleg brezžičnih omrežij v zadnjem času posega tudi na področje programsko definiranih omrežij.

Gorazd Božič – SI-CERT

GB-portret-JG2015Gorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team), ki že od leta 1995 preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu. Od leta 2000 do leta 2008 je predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA. SI-CERT je del javnega zavoda Arnes, letos bodo na odzivnem centru praznovali 20 let od pričetka dela, torej od prve prijave incidenta. V študentskih časih je Gorazd delal v Laboratoriju za naravni jezik Inštituta Jožef Stefan, kjer je bil eden od soavtorjev programa za izdelavo konkordanc besedila OKUS. Takrat je opravljal tudi sistemsko administracijo za VAX/VMS in Unix sisteme laboratorija in pričel brati o lovu na Kevina Mitnicka in prvih hekerskih napadih na internetu. Da bodo računalniki tisto, kar ga bo zanimalo, se je pokazalo poleti leta 1980 na takratni Fakulteti za elektrotehniko, ko je spoznal PDP-11 računalnik in knjigo Egona Zakrajška o programskem jeziku FORTRAN.

Vesna Manojlovic – RIPE NCC

vesnaVesna Manojlovic is the Senior Community Builder with a focus on measurement tools.
She joined the RIPE NCC as a Trainer in 1999. In 2003, she took responsibility for developing and delivering advanced courses, such as RPSL, Routing Registry, DNSSEC and IPv6. In 2008, she lead efforts to establish IPv6 RIPEness as a measure of IPv6 deployment among LIRs. In 2011, she joined the Science Division as Manager of the Measurements Community Building team.

Vesna also takes part in and gives presentations at many technical conferences and workshops.
Vesna received a BS in Computer Science and Informatics from the School of Electrical Engineering, University of Belgrade. She has three children