Predavatelji

Predavatelji SINOG 4.1 tematske delavnice o internetu stvari v praksi – 16.  november 2017

Srdjan Kneževič, Ericsson
Srđan Knežević has been working for Ericsson since 2005. Participated in WCDMA and LTE projects as a RAN Solution Architect.
 
Gorazd Božič,  SI-CERT
 Gorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team), ki že od leta 1995 preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu. Od leta 2000 do leta 2008 je predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA. V študentskih časih je Gorazd delal v Laboratoriju za naravni jezik Inštituta Jožef Stefan, kjer je bil eden od soavtorjev programa za izdelavo konkordanc besedila OKUS. Takrat je opravljal tudi sistemsko administracijo za VAX/VMS in Unix sisteme laboratorija in pričel brati o lovu na Kevina Mitnicka in prvih hekerskih napadih na internetu. Da bodo računalniki tisto, kar ga bo zanimalo, se je pokazalo poleti leta 1980 na takratni Fakulteti za elektrotehniko, ko je spoznal PDP-11 računalnik in knjigo Egona Zakrajška o programskem jeziku FORTRAN.
 
Bojan Radulović, NIL

Bojan Radulović se je pridružil NIL-u leta 2009 in je strokovnjak za telekomunikacijske tehnologije Deep Packet Inspection (DPI), IPv6, omrežno infrastrukturo ponudnikov storitev in rešitve s področja interneta stvari (IoT). Z več kot 10 leti izkušenj in s številnimi uspešno zaključenimi instalacijami, svetovanji in izobraževanji za ponudnike storitev iz Evrope, Afrike, Bližnjega vzhoda in ZDA, Radulović vodi NIL-ovo skupino inženirjev za področje telekomunikacij. Poleg tega občasno sodeluje tudi pri razvoju učnih vsebin in pred prodajnih aktivnostih.

Bojan je diplomiran inženir računalništva. V prostem času se navdušuje nad ribolovom, kot ljubitelja hitrih avtomobilov pa ga lahko srečate tudi na dirkališčih.

Grega Prešeren

Grega Prešeren se od vsega začetka profesionalne kariere primarno ukvarja z revizijami varnosti informacijskih sistemov, varnostnimi pregledi in vdornimi (penetracijskimi) testi. V podjetju Astec je od leta 2010 vodil in izvedel več kot 50 varnostnih pregledov omrežij, IT storitev, spletnih, mobilnih in drugih aplikacij, industrijskih sistemov ipd. Od leta 2015 bil je član varnostne ekipe v podjetju S&T, kjer je opravljal vlogo svetovalca za kibernetsko varnost, od leta 2017 naprej pa je odgovoren za kibernetsko varnost rešitev in produktov v podjetju Iskratel. Je nosilec večih strokovnih certifikatov s področja informacijske in aplikacijske varnosti (GXPN, GMON, GWAPT) in informacijskih omrežij (CCNP, CCNA Security, CCAI). Izvaja tudi izobraževanja s področja aplikacijske varnosti in večkrat letno predava na konferencah s področja informacijske varnosti.