Predavatelji

Keynote speaker: Eric Vycke (Cisco)

vyncke Eric Vyncke je vrhunski inženir ter svetovalec Cisco Systems s področja omrežne varnosti. Je avtor ali soavtor številnih knjig s področja varnosti, ki so bile izdane pri Cisco Press. Je stalni član IETF ter avtor RFC3585 in RFC5514. Sodeluje tudi pri IETF V6OPS, 6MAN in OPSEC delovnih skupinah. Njegov trenutni izziv je varnost v IPv6 omrežjih ter Internetu stvari. Je podpredsednik belgijskega IPv6 sveta (IPv6 Council) ter gostujoči profesor na univerzi v Monsu – Hainaut v Belgiji. Kot vrhunski strokovnjak in odličen govorec je zelo zaželjen predavatelj na številnih konferencah po svetu.

Ivan Pepelnjak – Pipi (ioshints in NIL Data Communications)

ivan_pepelnjak

Ivan Pepelnjak je naš daleč najbolj prodoren in ustvarjalen vrhunski strokovnjak s področja omrežnih tehnologij tako na področju WAN in LAN omrežij. Z omrežnimi tehnologijami se ukvarja že od leta 1985. Je eden prvih v svetu in nasploh slovenskih inženirjev, ki so si pridobili najprestižnejšo certifikacijo v industriji Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE 1354). Ivan je znan je po številnih knjigah, člankih in objavah. Je redni pisec spletnega dnevnika ipSpace, kot tudi avtor svetovno znanih istoimenskih webinarjev s področja omrežne in strežniške virtualizacije, oblačnih storitev, SDN, VPN, IPv6 in arhitekture podatkovnih centrov.  Kot dolgoletni strokovnjak in odličen poznavalec omrežnih tehnologij je zelo zaželjen in iskan po vsem svetu bodisi kot predavatelj ali kot svetovalec pri postavitvi novih podatkovnih centrov ali designa omrežij. Ivan je tudi gostujoči profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI), kjer poučuje razvoj in design spletnih aplikacij, v svojem prostem času pa znan kot zagrizen športnik in ljubitelj alpinizma, kolesarjenja in turnega smučanja.

Remco van Mook (Equinix)

remco

Remco je ena od legend evropskega Interneta, svojo kariero je začel z gradnjo lastnega datacentra v opuščeni bančni stavbi na Nizozemskem, katerega je potem prevzel Equinix, kjer je Remco sedaj tudi zaposlen kot direktor omrežnega povezovanja za EMEA področje. Remco je tudi član nadzornega odbora RIPE-NCC in dobro znan v Internet skupnosti po svojem delu kot tudi po svoji ključni vlogi v RIPE Secret WG 🙂

David Simon (Aerohive Networks)

David_Simon

David Simon prihaja iz Nemčije, kjer se z Enterprise WLAN tehnologijami ukvarja že preko 7 let. Do sedaj je sodeloval že s skoraj vsemi vodilnimi WLAN proizvajalci na trgu, kot so Aruba, Ruckus, Meru in Cisco/Meraki, pri katerih se poslužuje tudi cerfikatov na najzahtevnejših težavnih stopnjah. Trenutno je zaposlen kot sistemski inženir pri Aerohive Networks, kjer deluje kot tehnična podpora partnerjem ter končnim strankam v Evropi.

Gianni Altamura (Cloud4Wi)

Giani

Gianni Altamura, trenutno zaposlen kot VP International Sales pri podjetju Cloud4Wi. Gianni je v svojih 25 letih delal že z največjimi podjetji kot so Quantum, Brocade, Ipanema Technologies in pa Meraki, kjer je bil leta 2012 tudi eden izmed glavnih pobudnikov pri prevzemu Cisco System in Meraki. Zahvaljujoč njemu, je danes tudi Meraki eden izmed glavnih partnerjev cloud platforme Cloud4Wi.

Domen Šetar (IZUM)
Domen_SetarDomen Šetar je zaposlen na Institutu informacijskih znanosti v Mariboru. Kot sistemski inženir je zadolžen za podporo knjižničnemu informacijskemu sistemu COBISS. Zadnja tri leta se intenzivno ukvarja s sistemi za nadzor IT okolja (Nagios).

 

 

Peter Grošelj (Telekom Slovenije d.d.)

peter_groseljPeter Grošelj je zaposlen na Telekomu Slovenije v Ljubljani v Sektorju za konvergentno jedrno omrežje. Od leta 2008 je kot sistemski inženir zadolžen za upravljanje s sistemi za nadzor hrbteničnega in dostopovnega omrežja. Ima veliko izkušenj z  odprtokodnim nadzornim sistemom Nagios, s katerim v različnih delih omrežja nadzoruje preko 500.000 končnih točk, trenutno pa s sodelavci razvija centralni nadzorni sistem. Je oče dveh sinov, v prostem času pa navdušen košarkar in kolesar.

Marko Tišler (NIL)
Tisler_MarkoMarko Tišler si pri načrtovanju in implementaciji VoiP rešitev prizadeva za zanesljivost, enostavnost in uporabnost, enaka načela pa ga vodijo tudi pri delu z brezžičnimi tehnologijami. Marko Tišler razume potrebo po visoki stopnji varnosti in neprekosljivi izvedbi, vendar je kljub temu prepričan, da lahko oboje doseže na enostaven in učinkovit način. Njegov cilj je pomagati pri promociji novih tehnologij, ki ne le da ponujajo izboljšane komunikacijske metode, temveč tudi višajo stopnjo varnosti, občutek svobode in znanje.

Peter Cutler (Corero)
Peter Cutler is a Systems Engineer for Corero Network Security across Europe demonstrating, implementing, and consulting on Security technologies. Peter has an enthusiastic focus on Denial of Service defence approaching from a background of perimeter technologies such as Intrusion Prevention, Endpoint Protection, Identity and Access management solutions. Peter has worked for several years in the SemiConductor manufacturing industry as a design engineer for wafer handling robotics and power semiconductors. Peter holds a Bachelor of Engineering (BEng) degree in Electro Mechanical Engineering with Business Management from the University of Surrey, United Kingdom.