Predavatelji

Damijan Markovič, Glavni inženir za podatkovne komunikacije, NIL d.o.o

damijan_markovicDamijan Markovič je eden vodilnih strokovnjakov na področju lokalnih in prostranih omrežij. Je izjemen poznavalec Ciscovih optičnih naprav in naprav za preklapljanje, spozna pa se tudi na upravljanje omrežij za podjetja. Za seboj ima več kot 16 let izkušenj s področij načrtovanja in implementacije omrežij v najzahtevnejših poslovnih okoljih. Poleg tega je Markovič odigral pomembno vlogo pri načrtovanju, obratovanju, testiranju in podpori rešitev za podjetja in ponudnike storitev po vsem svetu. Je višji inštruktor za napredne Ciscove sisteme in NIL-ove tečaje ter predava po vsem svetu. Prav tako je eden redkih specializiranih optičnih inštruktorjev za Cisco.

Miha Jemec – ARNES

Arnesov strokovnjak za hrbtenična omrežja, usmerjevalne protokole, testiranje. Avtor aplikacije packETH in raznih vtičnikov za orodje Wireshark.

Jernej Suhadolc – Virtua IT

Suhadolc JernejJernej Suhadolc je fizik po duši, ki ga je splet raznih naključij zapeljal v poslovne vode. Še vedno pa želi vedeti zakaj in kako in želi priti vsaki stvari morda ne ravno do dna, gotovo pa do nivoja, kjer zadeve pozna tako dobro, da jih zna razložiti drugim.

Je direktor podjetja Virtua IT, ki se ukvarja z informacijsko varnostjo na opremi podjetja Fortinet in povezljivostjo z opremo podjetja Mikrotik. Verjame, da je prihodnost informatike zasnovana na odprti kodi in tja vedno bolj usmerja tudi svoje podjetje. Tako pomagajo podjetjem tudi pri ureditvi FreeNAS odprtokodnih NAS/SAN sistemov in Proxmox virtualizacijskih rešitev

Mark Martinec – Institut Jožef Stefan

Mark je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Ljubljani. Na Institutu Jožef Stefan je sodeloval pri razvoju strojne in programske opreme na več projektih s področij računalniške grafike, CAD, stavljenja besedila. Na univerzi Cambridge
je sodeloval pri načrtovanju in preverjanju integriranih vezij za omrežje Cambridge ring. Zaposlen je na IJS v skupini za omrežno infrastrukturo kot sistemski inženir. Že od leta 1996 aktivno sodeluje v odprtokodnih projektih (ANU-News, NTP, …). Od leta 2002 posveča znaten del svojega časa razvoju programa Amavis za potrebe IJS in v dobrobit odprtokodne skupnosti. Je član upravnega odbora (PMC) projekta Apache SpamAssassin od leta 2008 in aktivni razvijalec na tem projektu

Gorazd Božič SI-CERT

gorazd-bozicGorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team) pri javnem zavodu Arnes, ki že od leta 1995 preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu. Od leta 2000 do leta 2008 je predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA.  V študentskih časih je Gorazd delal v Laboratoriju za naravni jezik Inštituta Jožef Stefan, kjer je bil eden od soavtorjev programa za izdelavo konkordanc besedila OKUS. Takrat je opravljal tudi sistemsko administracijo za VAX/VMS in Unix sisteme laboratorija in pričel brati o lovu na Kevina Mitnicka in prvih hekerskih napadih na internetu. Da bodo računalniki tisto, kar ga bo zanimalo, se je pokazalo poleti leta 1980 na takratni Fakulteti za  elektrotehniko, ko je spoznal PDP-11 računalnik in knjigo Egona Zakrajška o programskem jeziku FORTRAN.

Simon Simčič – SRC

simon_simcicSimon Simčič že vrsto let ukvarja s področjem informacijske varnosti. Kot sistemski inženir pri podjetju SRC sodeluje na projektih implementacij SIEM rešitev podjetja HPE Arcsight, implementaciji avtentikacijskih strežnikov in Application Delivery Controllerjev.