SINOG 5.0

Strokovno srečanje tehnične skupnosti o internetnih tehnologijah.

Kje: Velika predavalnica Biotehniške Fakultete Univerze v Ljubljani, Jamnikarjeva ulica 101 (Lokacija in možnosti dostopa)
Organizatorji: SINOG, Zavod go6, LTFE in Arnes
Kdaj: 7. in 8. junij 2018
Cena udeležbe: brezplačno
Omejitev udeležencev: 150 (v primeru prezasedenosti dvorane imajo prednost pri udeležbi pokrovitelji, člani SINOG skupnosti in člani Zavoda go6)

SINOG (Slovenian Network Operators Group) je neodvisna skupnost, ki združuje omrežne strokovnjake različnih področij. Ustanovljena je bila z namenom povečati kakovost, učinkovitost, stabilnost in varnost slovenskih omrežij in omrežnih storitev ter dejavno vzpodbujati izmenjavo idej, znanja in dobre prakse med strokovnjaki v Sloveniji ter širše. Srečujemo se na letnem srečanju, polletnih tematskih delavnicah in mesečnih »Meetup« srečanjih. Osrednji dogodek skupnosti je letno SINOG srečanje, ki bo letos že peto po vrsti.

Do nedavna je bilo Slovensko IPv6 srečanje največji osrednji dogodek v slovenskem in tudi širšem regijskem prostoru, namenjeno spremljanju napredka, dosežkov ter izmenjavi dobrih praks pri prehodu na IPv6 in uvajanju v poslovna okolja in organizacije. SINOG 4.0 je bilo prvo srečanje, kjer smo obe tematiki združili pod enim imenom in nanj dobili zelo pozitivne odzive naše skupnosti.

Tudi letos bo dvodnevni dogodek, IPv6 in SINOG srečanje, združen pod enotnim imenom – SINOG 5.0. Prvi dan bo kot vedno namenjen pretežno IPv6 tematikam, drugi pa bolj splošnim s področja omrežnih tehnologij.

SINOG 5.0 srečanje nadaljuje dobro prakso predhodnih IPv6 in SINOG srečanj in združuje visoko-tehnološka predavanja vrhunskih mednarodnih in domačih strokovnjakov o aktualnih izzivih, reševanju le-teh in kratke predstavitve dosežkov domačih podjetij in organizacij.