Predavatelji

Predavatelji SINOG 4.0 srečanja – 23. in 24. maj 2017

Ole Trøan – Cisco Systems

Ole je že 19 let zaposlen v podjetju Cisco in je Ciscov veteran (distinguished engineer). Živi na Norveškem, kjer se trenutno ukvarja z razvojem odprtokodnega usmerjevalnika FD.io VPP. V preostalem času se osredotoča na arhitekturo, standardizacijo in uvajanje protokola IPv6. V IETF je aktiven kot co+chair 6MAN delovne skupine, v kateri se obravnavajo in sprejemajo vsi RFC standardi, ki definirajo IPv6. Je tudi avtor številnih RFC standardov s področja IPv6. Pred tem je vodil japonski Ciscov razvojni center v Tokiu, še prej pa je delal v Veliki Britaniji kot inženir in programer, kjer je razvijal, programiral in implementiral vso osnovno in napredno IPv6 kodo v Ciscovem IOS operacijskem sistemu za usmerjevalnike.

Ivan Pepelnjak – ipSpace

ivan_pepelnjak Ivan Pepelnjak je naš daleč najbolj prodoren in ustvarjalen vrhunski strokovnjak s področja omrežnih tehnologij tako na področju WAN in LAN omrežij. Z omrežnimi tehnologijami se ukvarja že od leta 1985. Je eden prvih v svetu in nasploh slovenskih inženirjev, ki so si pridobili najprestižnejšo certifikacijo v industriji Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE 1354). Ivan je znan je po številnih knjigah, člankih in objavah. Je redni pisec spletnega dnevnika ipSpace, kot tudi avtor svetovno znanih istoimenskih webinarjev s področja omrežne in strežniške virtualizacije, oblačnih storitev, SDN, VPN, IPv6 in arhitekture podatkovnih centrov. Kot dolgoletni strokovnjak in odličen poznavalec omrežnih tehnologij je zelo zaželjen in iskan po vsem svetu bodisi kot predavatelj ali kot svetovalec pri postavitvi novih podatkovnih centrov ali designa omrežij. Ivan je tudi gostujoči profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI), kjer poučuje razvoj in design spletnih aplikacij, v svojem prostem času pa znan kot zagrizen športnik in ljubitelj alpinizma, kolesarjenja in turnega smučanja.

Nathalie Kunneke-Trenaman, RIPE-NCC

Nathalie Kunneke-Trenaman je IPv6 in RIPE policy inštruktorica na RIPE-NCC in “IPv6 frequent traveller”, saj potuje po RIPE regiji in predava o IPv6 in ostalih perečih problemih današnjega Interneta. Odgovorna je tudi za razvoj in posodobitve RIPE-NCC izobraževalnega programa in materialov. Pred RIPE-NCC je Nathalie 8 let delala za različne LIR-e in tam pridobila veliko praktičnih izkušenj z velikimi omrežji. Zadnjič je Nathalie predavala o njenih izkušnjah s podporo IPv6 v IOT napravah v njenem domu in morda nam bo povedala, ali se je v vmesnem času kaj spremenilo na tem področju…

Job Snijders, NTT Communications

Job Snijders is IP Development Engineer at NTT Communications, where he analyzes and architects NTT’s global IP network for future growth. He has been actively involved in the Internet community in an operational capacity, as a frequent presenter at network operator events such as NANOG, RIPE & APRICOT, and in a number of community projects for over 10 years. Job is founder & chairman of the NLNOG Foundation, and vice president of PeeringDB. Job’s special interests are routing policy, routing security and large scale BGP deployments. He maintains several tools such as irrtree and irrexplorer, and is active in the IETF where he has coauthored or contributed to RFCs and Internet-Drafts. Before joining NTT Communications, Job held network engineering positions at Hibernia Networks, eBay Classifieds Group and Intouch NV.

Rok Arzenšek, NIL d.o.o.

Rok je po izobrazbi strojnik, a ga je mladostno navdušenje nad odprtostjo in transparentnostjo interneta povleklo v IT. S programiranjem se je sicer začel ukvarjati že v srednji šoli, danes pa ima več kot 15 let izkušenj v IT-ju. Preden se je leta 2016 pridružil NIL-u, je delal za telekomunikacijske operaterje, proizvajalca strojne opreme ter veliko podjetje. V svoji karieri je zavzemal položaje sistemskega inženirja, IT arhitekta, razvojnega inženirja in vodje oddelka. Rok je strokovnjak za omrežne tehnologije in rešitve, na NIL-u pa se največ ukvarja z avtomatizacijo, zagotavljanjem omrežnih storitev, orkestracijo in programiranjem omrežij. Svoje znanje pa deli tudi izven službenega okolja. Rok je namreč ustanovni član zavoda go6, v katerem promovirajo in spodbujajo rabo protokola IPv6 v poslovnih in telekomunikacijskih omrežjih v Sloveniji in širši regiji.

Peter Zalar, Advant d.o.o.

Peter Zalar, soustanovitelj in zaposlen pri podjetju Advant d.o.o. od leta 1998, je bil do leta 2008 vodja tehnične podpore podjetja, zatem in do sedaj pa projektni vodja za področje načrtovanja  in implementacije pasivne in aktivne mrežne opreme IT centrov. Specializacije in izobraževanja posegajo na področja LAN/WAN pasivne/aktivne optične in bakrene povezovalne opreme, aktivne mrežne opreme, načrtovanja brezžičnega povezovanja WiFi in naprav za neprekinjeno napajanje podatkovnih centrov (UPS). Je tudi specialist inženir s pridobljenim certifikatom za načrtovanje kompleksnih (enterprise) WiFi omrežij in odpravljanje napak pri že postavljenih. G. Zalar je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike s področja industrijska elektronika.

Matej Vadnjal, Arnes

Matej je Arnesov strokovnjak za hrbtenično omrežje. Specializira se na področje nadzora in upravljanja omrežja. Trenutno večino časa posveča vpeljavi novih rešitev za avtomatizacijo in orkestracijo omrežnih storitev v omrežju ARNES.

Kevin Meynell, Internet Society

Kevin Meynell is the Content and Resource Manager working in the Office of the CITO. His main responsibility is for the Deploy360 program which encourages deployment of key Internet technologies including IPv6, DNSSEC Routing Security and TLS. This involves identifying resources and producing content that support the goals of the program, along with social media and outreach activities to promote and raise awareness of developments in these areas.

Kevin graduated from Middlesex University with a degree in Geography, and discovered the Internet whilst working at the JET Nuclear Fusion Project in the early-90s. This led to a move to UKERNA (now JISC) in 1995 where he worked on the SuperJANET and National Dial-Up Service initiatives, before joining TERENA (now the GÉANT Association) in 1997. Aside from an 18-month sabbatical to help establish CENTR, he spent the next 16 years working on activities including the 6NET and 6DISS IPv6 deployment projects, eduroam, the Global Lambda Interconnect Facility, the TERENA X.509 PKI Service and TF-CSIRT, as well as being responsible for NREN Development Support in Eastern and Southern Europe, Central Asia, the Middle East and occasionally the Caribbean region. 

After leaving TERENA, he worked as the Manager of the Shibboleth Consortium that develops the widely Shibboleth web single sign-on software, before moving to APNIC as its Head of Training in 2014. He joined the Internet Society in October 2015.

Kevin has also been the Executive Secretary of GLIF since 2012, organising the Annual Global LambdaGrid Workshops. He was previously the Coordinator and ex-officio Steering Committee member of TF-CSIRT from 2008 to 2012, where he developed a new governance structure, CSIRT certification process and training courses, as well as establishing the joint FIRST/TF-CSIRT Technical Symposia. Whilst at CENTR he chaired the RIPE Domain Name Registration Forum, and more recently organised NREN development conferences for the European Union’s Eastern Partnership as well as the TERENA/RIPE promotional events for World IPv6 Day and World IPv6 Launch Day. 

Kevin Meynell is based in Amsterdam, The Netherlands.

Alexander Holzer – Barracuda Networks

Alexander dela na razvoju, podpori in implementaciji požarnih pregrad že celo kariero. Po končanem študiju se je leta 2002 zaposlil v avstrijskem Phionu. Opravljal je različne tehnične vloge. Od leta 2009, ko je Phion prevzelo podjetje Barracuda Networks, pa dela kot svetovalec za požarne pregrade v večih evropskih regijah.