Tematska delavnica o prepoznavanju anomalij na omrežju in odziv nanje – vabilo k sodelovanju

Na podlagi odziva, ki smo ga prejeli z vprašalnikom, sta največ zanimanja skupnosti poželi temi Prepoznavanje anomalij na omrežju in odziv nanje ter omrežna avtomatizacija.

Prva tema, ki jo bomo letos obravnavali in predstavili je Prepoznavanje anomalij na omrežju in odziv nanje. Delavnica bo 4. aprila 2019 v Veliki dvorani Instituta Jožefa Stefana z začetkom ob 16.30.

Na delavnici bi želeli predstaviti praktične izkušnje strokovnjakov in industrije, kakšne rešitve uporabljajo, kako spremljajo promet v omrežju, kako prepoznavajo napade in druge anomalije ter kakšne so možnosti odziva na njih.

Vabimo vse zainteresirane, ki ste pripravljeni deliti svoje izkušnje s skupnostjo, da pošljete predloge za predstavitev na naslov programskega sveta pc@sinog.si. Predlog naj vsebuje naziv predavanja, ime in priimek predavatelja ter kratek povzetek. Kot običajno so lahko prezentacije dolge največ 30 minut. Ker gre za krajšo popoldansko delavnico, bo programski odbor izbral le tista predavanja, od katerih se lahko pričakuje visok strokovni nivo ter vsebino, ki bo zanimiva za širši krog obiskovalcev.