SINOG srečanje prestavljeno, zbiramo predloge za izvedbo popoldanske delavnice

Draga skupnost SINOG!

Planirano je bilo, da 23. septembra organiziramo in izpeljemo SINOG srečanje “v živo”, a glede na situacijo z virusom COVID-19 se je Upravni Odbor SINOG odločil, da srečanje prestavimo. Pretehtali smo tudi idejo, da srečanje SINOG organiziramo on-line, a se za to možnost nismo odločili – saj izkušnje drugih NOG-ov po svetu kažejo, da online izvedba ne more nadomestiti pravega srečanja.

SINOG je predvsem skupnost in letno srečanje je namenjeno spoznavanju novih ljudi, vzdrževanju medsebojnih stikov, izmenjavi izkušenj in znanja ter preko predavanj spoznavanju novih vsebin, veščin in načinov, kako lahko naredimo internet boljši. Pri on-line izvedbi srečanja večine teh prvin ni mogoče nadomestiti, zato prevladuje mnenje, da se srečanje SINOG prestavi na čas, ko bodo razmere dopuščale organizirati srečanje v živo, brez omejitev.

Morda pa bi lahko do konca leta kakšno organizirali popoldansko delavnico v omejeni zasedbi. Če se vam zdi to smiselno vas vabimo, da pošljete predloge za tematiko ter tudi morebitne predloge predavanj.

Jan Žorž
(za SINOG Upravni Odbor)