Tematska delavnica o internetu stvari za operaterje

SINOG bo v sodelovanju z Zavodom go6 in Fakulteto za elektrotehniko predvidoma v sredini novembra organiziral tematsko delavnico o internetu stvari (SINOG 4.1). Delavnica bo naslavljala vprašanja, ki se nanašajo na varnost omrežij in končnih naprav, zasebnosti, nadzora in upravljanja, naslavljanja in identifikacije IoT naprav, uporabo komunikacijskih protokolov, integracijo naprav z drugimi sistemi in druga aktualna vprašanja s tega področja.

Internet stvari odpira vrsto novih poslovnih priložnosti in bo predvidoma imel velik vpliv tako na operaterje elektronskih komunikacij, kot na okolje in družbo v celoti. Iz testnih okolij se vedno bolj seli v produkcijo, kjer bodo verjetno pomemben del infrastrukture in storitev zagotavljali operaterji elektronskih komunikacij. Ker so izkušnje in dobra praksa šele v nastajanju so tovrstne informacije zelo koristne za vse, ki načrtujejo storitve ali produkte, upravljajo z omrežji ali se ukvarjajo z varnostjo.

Vabimo vse zainteresirane strokovnjake s področja IoT, ki bi želeli s skupnostjo deliti svoje izkušnje, znanje in rešitve, da do konca septembra 2017 na naslov pc@sinog.si pošljete predlog svojega predavanja. Predlog naj vsebuje naslov predavanja in kratek povzetek ter predstavitev in sliko predavatelja (bio). Kot običajno so lahko prezentacije dolge največ 30 minut. Ker gre za krajšo popoldansko delavnico, bo programski odbor izbral le tista predavanja, od katerih se lahko pričakuje visok strokovni nivo ter vsebino, ki bo zanimiva za širši krog obiskovalcev.

Vse zainteresirane pokrovitelje dogodka vabimo, da nas kontaktirate na naslov: meeting@sinog.si.

Točen datum in lokacijo srečanja bomo sporočili naknadno.

V imenu Upravnega odbora

Urban Kunc