SINOG Meetup 01: IPSec site2site tuneli in deljeno usmerjanje prometa

Prvo SINOG Meetup srečanje bo v četrtek 25. 1. 2018 ob 17h v Poligonu v prostorih bivše ljubljanske Tobačne. Temo bo odprl David Brezovšek – Petrol d.d.:

IPSec site2site tuneli in deljeno usmerjanje prometa

V predavanju bom predstavil, na kakšen način so oddaljene poslovalnice povezane z sedežem podjetja. Poudarek bo na zaključevanju IPSec site2site tunelov na centralni lokaciji in izzivu, kako ločiti promet med tistim, ki ga želimo nadzorovati na centralni požarni pregradi in preostalim. Na kratko bom predstavil trenutno implementacijo in razloge, zakaj bi želeli v prihodnje to početi drugače. Pogledali si bomo našo idejo, kako to implementirati v obstoječe omrežje na način, pri katerem ne bi počeli kakšnih večjih kompleksnih posegov v konfiguracije omrežnih naprav. Predstavil bom tudi razloge, zakaj nekatere od naših idej niso bile primerne za takšno implementacijo.

Med poslušalci bo zagotovo kar nekaj ljudi, ki ima z takšnimi implementacijami omrežij zelo bogate izkušnje, zato menim, da bi znala nastati zanimiva debata.
 
Od leta 2017 sem član IT-oddelka v podjetju Petrol d.d. kjer skrbim za delovanje hrbtenične omrežne infrastrukture. Ta povezuje oddaljene poslovalnice po Sloveniji In državah bivše Jugoslavije (>500 lokacij) z sedežem podjetja v Ljubljani. Pred tem sem bil zaposlen na Računalniškem centru Univerze v Mariboru, kjer sem ravno tako skrbel za hrtenično omrežno infrastrukturo. Na IT področju sem zaposlen 7 let in v tem obdobju sem si nabral kar nekaj bogatih izkušenj ter pridobil nekaj industrijskih certifikatov (CCNP, ACWA, CCDA, LPIC-1).
V zadnjih letih se posvečam predvsem avtomatiziranem upravljanju omrežne infrastrukture z odprtokodnim orodjem Ansible.
 

Po Davidovem uvodu bo sledila debata in upam, da bo čas še za kakšno pivo ali čaj 🙂

Vstop je brezplačen.

Vljudno vabljeni na naš prvi meetup!