SINOG Meetup 02: Povezovanje oddaljenih lokacij s hibridnim OBLAK-om

SINOG nadaljuje z meetup srečanji omrežnih strokovnjakov. Tokrat bo predaval Gregor Boh, ki ima že več kot 20 let izkušenj iz področja IKT prebojnih tehnologij.

Meetup bo 27. februarja 2018 z začetkom ob 17.uri v Poligonu (Tobačna ulica 5, Ljubljana)

Naslov predavanja bo Povezovanje oddaljenih lokacij s hibridnim OBLAK-om

Gregor Boh bo v uvodnem delu na kratko predstavil nekaj “zgodovinskih” referenčnih razlogov, ki so vplivali na CRICOMM Smart ICT kot razvojno naravnano tehnološko podjetje, da je začelo razmišljati o drugačnem pristopu in implementaciji vzpostavljanja VPN tunelov ter priključevanja oddaljenih lokacij. V nadaljevanju se bo navezal na prejšnje meetup predavanje Davida Brezovška na kakšen način podjetja svoje oddaljene lokacije priključujejo danes, kje imajo težave in zakaj bi v bližnji prihodnosti želeli to početi drugače – boljše in z večjim izkoristkom obstoječih WAN povezav. Govorili bomo o mehanizmih, ki so potrebni za zagotavljanje dinamike vzpostavljanja VPN tunelov v različnih topologijah, zakaj samo “en” IPsec tunel v primeru multihoming-a na oddaljeni lokaciji, avtomatsko krmiljenje prometa oz. poslovne kritične aplikacije po najboljši povezavi, zakaj bi-casting RTP/SRTP prometa, povezovanje oddaljenih lokacij s hibridnim oblakom, itn.

Tematika je aktualna in zanimiva, zato se po zaključku predavanja pričakuje zanimiva debata in druženje.

Gregor Boh je izkušen poznavalec brezžičnih in mobilnih tehnologij četrte (4G) in prihajajoče pete (5G) generacije mobilnih komunikacij. S svojim znanjem je nosil pomembno vlogo pri načrtovanju, vpeljavi, implementaciji, testiranju in integraciji omenjenih tehnologij v IP/MPLS hrbtenična in jedrna omrežja širom sveta. Je direktor podjetja CRiCOMM Smart ICT in skupaj s podjetjem Lavelle Networks Inc. kot združeno start-up podjetje razvija tako imenovano SD-WAN rešitev, ki naslavlja problematiko varnega, kvalitetnega in poceni povezovanja oddaljenih lokacij preko različnih dostopovnih in transportnih prostranih omrežij do poslovno kritičnih aplikacij, ki tečejo bodisi v privatnem podatkovnem centru ali pa v javnem oblaku. V zadnjem času pa se posvečam predvsem raziskovanju pouporabe omenjene tehnologije za namene kritičnih komunikacij in CyberSecurity-ja na segmentu IoT prehodov oz. koncentratorjev.

Vstop je brezplačen.

Vljudno vabljeni.

 

Prezentacija: SINOG_2nd-meetup_SD-Branch